Saftigt Örtbröd
50 g jäst
3 dl morotssaft
3 dl filmjölk
1 tsk salt
1/2 dl finhackad färsk oregano eller 2 msk torkad
4 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl
Pensling:
filmjölk
oregano
Blanda morotssaft och filmjölk och värm till 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
Tillsätt salt, krydda, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman degen och låt den jäsa i 30 min. Dela degen i två delar, forma dem till limpor och lägg dem i smorda formar. Låt jäsa i 1 tim. Pensla limporna med filmjölk, strö på oregano och grädda dem i 2oo grader i ca 50 min. Låt svalna under bakduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar