Dessa solrosbullar kommer att bli våra favoriter ett tag framöver!
Solrosbullar
50 g jäst
5 dl mjölk
25 g margarin
2 msk ljus sirap
2 tsk salt
1 1/2 dl solroskärnor
4 dl grahamsmjöl
ca 7 dl vetemjöl
Lös upp jästen i fingervarm mjölk. Klicka ner margarin och tillsätt sedan sirap och salt. Tillsätt solroskärnor, grahamsmjöl och sist vetemjöl. Arbeta samman degen och låt den jäsa i 30 min. Ta upp, knåda samman degen och dela den i 15 mindre bitar som formas till runda bullar. Kavla ut bullarna till platta, runda kakor, ca 12 cm i diameter. Pricka dem lätt och pensla med mjölk. Strö över solroskärnor. Låt bullarna jäsa på plåten i ca 25 min. Grädda i 225 grader i 6-7 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar