Mormors fisksoppa
300-400 gram laxfilé
1 morot
1 gul lök
1 purjolök
2 tomater
1 msk tomatpuré
2 msk matolja
7 1/2 dl fiskbuljong
1/2 tsk krossad svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk rosmarin
2 krm timjan
1 msk finhackad dill
1 1/2 msk idealmjöl
1 dl grädde
1 dl rödvin
Skala och skiva grönsakerna och fräs dem i olja. Strö över mjöl. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Tillsätt buljong och koka under lock 15-20 min. Kör soppan i mixer och därefter tillsätt laxkuber och dill. Låt sjuda i 5-6 min. Smaka av med salt. Tillsätt grädde och vin. Hetta upp soppan och servara den.
måndag 26 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar