måndag 26 oktober 2009

Viltfilé med ädelostsås

Viltfilé med ädelostsås - recept på stekt viltfilé, älgfilé eller rådjursfilé

4 portioner

600 g filé
4 msk olivolja
Salt och vitpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
50 g ädelost

Sätt ugnen på 150 grader. Skär filéerna så att det blir fyra portioner. Du kan också helsteka dem men då får du använda termometer i ugnen. Runt 55 grader är då rosastekt. Bryn köttet i en ugnsfast panna i olivolja. Salta och peppra. Täck med folie och sätt in pannan i ugnen cirka 15 minuter. Ta ut och skär i köttet och se om det är som du vill ha det. Ta ur köttet och lägg det i folien att vila. Koka upp grädden och 1 dl vatten i pannan och smula ner ädelosten. Klart att servera med kokt potatis, knipplök och morot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar