Måndag
Tacosallad
300 g köttfärs
1 msk smör
2 msk tacokrydda
2 msk vatten
6 cm gurka
2 tomater
4 dl strimlad isbergssallad
2 dl riven ost
Tillbehör; Tacosås och gräddfil
Bryn köttfärs i lite smör. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt steka i 5 min. Skär gurka och tomat i bitar. Fördela isbergssallad, gurka, tomat och riven ost på en tallrik. Lägg över köttfärsen och toppa med en klick tacosås och gräddfil.
Tisdag
Köttbullar med mozzarellasallad
1/4 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk smör
1/2 tsk balsamvinäger
250 g köttfärs
1/4 dl grädde
1/4 dl finhackad bladpersilja
salt och svartpeppar
1/2 msk smör
Mozzarellasallad
125 g mozzarella
1 1/2 msk grön pesto
200 g tomater i olika färger
1/4 rödlök
sallad
salt och svartpeppar
Hacka löken och bryn den i lite smör. Häll i balsamvinäger och låt kallna. Blanda köttfärsen med löken, grädde, bladpersilja och krydda med salt och peppar. Forma färsen till små bullar. Stek bullarna i smör.
Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto. Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan. Vänd ner sallad och smaka av med salt och peppar.
Onsdag
Fetaostsallad
sallad
10 cocktailtomater
1/2 orange paprika
1/2 rödlök
persilja
1 pkt fetaost
75 g svarta oliver
1 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
Skär grönsakerna i lagom stora bitar och bland alltsammans. Dela fetaosten i bitar och toppa salladen med fetaost och oiver. Häll lite olivolja och balsamvinäger över. Smaka av med salt och peppar.
Torsdag
Omelett med kräftstjärtar
4 ägg
4 msk vatten
salt och svartpeppar
2 msk smör
1 pkt sockerärter
färsk dill
200 g kräftstjärtar
2 citronklyftor
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Stek i smör tills omeletten tjocknat. Strimla sockerärterna och finhacka dillen. Fördela kräftstjärtarna och sockerärterna över omeletten. Toppa med dillen och pressa citronsaft över. Servera med en sallad.
Fredag
Köttfärsröra med senap
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 squash
2 msk olivolja
300 g köttfärs
2 msk senap
1 dl grädde
4 msk vatten
2 krm oregano
salt och svartpeppar
Hacka lök och vitlök. Skär squashen i små tärningar. Bryn grönsakerna i olja i någon minut. Lägg i köttfärs och stek i ytterligare några minuter. Tillsätt senap, grädde och vatten och låt koka ihop. Smaka av med oregano, salt och peppar. Servera med sallad.
Lördag
Kycklinggratäng med äpple
1/2 grillad kyckling
1/2 röd paprika
1/2 purjolök
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 syrligt äpple
10 färska champinjoner
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk mango chutney
2 msk tomatpuré
1-2 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Bena ur kycklingen, skär den i mindre bitar och lägg dem i en ugnsform. Strimla paprika, purjolök och lök. Finhacka vitlöken. Skär äpplet i mindre bitar. Skiva champinjonerna. Koka upp crème fraiche, mango chutney, tomatpuré, chilisås, sambal oelek och kryddor. Tillsätt paprika, lök och vitlök, äpple och champinjoner. Låt koka ihop i några minuter. Häll röran över kycklingen. Strö på osten och gratinera i ugn ca 20 min.
Söndag
Fiskgratäng med räkor
400 g fryst torskfilé
1/2 dl gröna ärter
1/2 dl skalade räkor
1 dl grädde
1/4 msk hummerfond
1/4 fiskbuljongtärning
1 msk hackad dill
salt och svartpeppar
1/2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Tina torskfiléerna. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg i de halvtinade fiskfiléerna. Lägg ärter coh räkor över fisken, Koka upp grädde i en kastrull. Tillsätt hummerfond och buljongtärning. Rör ner den hackade dillen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken. ärterna och räkorna och strö över osten. Gratinera i ugn ca 30 min.
söndag 27 mars 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar