Melon- och skinkrullar (16 bitar)
1/2 honungsmelon
8 skivor parma- eller serranoskinka
tandpetare
Dela melonen i åtta klyftor. Ta ur kärnorna och skär loss skalet. Dela varje klyfta i två bitar. Dela varje skinka på längden och rulla en skiva kring varje melonbit. Stick en tandpetare igenom.
Pesto till parmaskinka
100 g pinjenötter
100 g parmesanost
100 g rucola
3 msk olivolja
1 msk saft från en citron
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
200 g parma- eller serranoskinka i tunna skivor
20-30 svarta kalamataoliver
lite finhackad rödlök
lite olilvolja
färska örter
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och låt dem svalna. Skär bort kanter på parmesanosten, skölj rucolan och låt den torka. Lägg pinjenötterna (spar några till servering), parmesanost och rucola i en mixer. Tillsätt olja och citronsaft. Mixa till en slät massa. Pressa ner vitlök och peppra. Rör om. Servera till skinka upplagd på tallrik. Dekorera med pinjenötter, oliver och lite rödlök. Ringla lite olivolja över och toppa med färska örter.
Ost- och olivspett
Tärna lagrad hårdost och strimla 50 g kallrökt skinka. Ta en liten burk gröna oliver med citron eller pimiento. Låt oliverna rinna av. Sätt en oliv, en ostbit och en skinkstrimla på tandpetare.
Smakrik tomat- och olivröra
baguetteskivor
3 plommontomater
1 vitlöksklyfta
1 dl svarta kärnfria olliver
1/2 tsk rivet citronskal
1 msk balsamvinäger
salt, peppar
Dela tomaterna i klyftor. Skär bort kärnhuset och skinnet med en vass kniv och dela köttet i små tärningar. Skala och hacka vitlöksklyftan, hacka oliverna. Blanda alltihop med citronskalet och balsamvinägern. Smaksätt blandningen med salt och peppar och fördela över brödskivorna.
Fetaostfyllda tomater
ca 10 körsbärstomater
2 msk fetaost
1 dl creme fraiche
1/2 pressad vitlöksklyfta
rosmarinkvistar
Halvera tomaterna och gröp ur kärnorna. Blanda fetaosten med creme fraichen och vitlöken. Klicka eller spritsa ner ostkrämen i tomathalvorna. Garnera med rosmarinkvistar.
Tomat- och mozzarellatoast
6 tunna skivor baguette
2 msk olivolja
1 kula mozzarella
1 tomat
2 msk fint skuren basilika
flingsalt
Ringla olivolja över bröden och stek dem gyllenbruna i en stekpanna. Skiva mozzarellan och tomaten och fördela på bröden. Strö basilika och flingsalt över.
Kronärtskocka och räka
12 stora räkor med skal
1/2 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
lite cayennepeppar
1 burk marinerade små kronärtskockor
tandpetare
Skala räkorna. Pressa vitlöken, lägg i en skål och rör i olivoljan samt cayennepepparn. Vänd runt räkorna i blandningen. Skär kronärtskockorna i mindre bitar. Fäst en räka med tandpetare på varje bit kronärtskocka.
Vitlöksräkor med sting
150 g räkor utan skal
1 vitlöksklyfta
172 dl hackad persilja
2 msk olivolja
1 krm chiliflakes
6-8 skivor av baguette
Hacka räkorna grovt och finhacka vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna och fördela på rostade baguetteskivor.
torsdag 8 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar