söndag 17 maj 2009

Färskpotatissallad


FÄRSKPOTATISSALLAD
1 kg färskpotatis

5 dl blandade salladsblad

1 knippe rädisor

200 gr sockerärter

grön sparris

2 rödlökar

50 gr kapris


Dressing:
1 msk fransk senap

6 msk olivolja
1/2 dl finhackad dill
1 tsk salt

2 krm svartpeppar


Dela den kokta potatisen i halvor eller kvartar. Riv salladen i små bitar. Kvarta rädisorna. Förväll sockerärter mycket snabbt coh spola genast av i kallt vatten. Ansa sparrisen och koka den i saltat vatten, ca 2-3 min. Skala och skiva löken tunt. Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Placera grönsakerna på ett uppläggningsfat coh häll dressingen över. Servera till grillad fisk eller grillat kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar